• Blog
  • 30 juli 2024

In gesprek met… Rennie Dijkstra, betonmixerchauffeuse met hart en ziel

Rennie en betonmixer

Voor onze serie ‘In gesprek met’ zijn we een dag op pad geweest met Rennie. Zij is sinds een aantal jaar chauffeuse op een betonmixer en doet dit werk met veel plezier en enthousiasme. We vroegen haar het hemd (figuurlijk) van het lijf. Want we zijn natuurlijk benieuwd naar haar ervaringen, de reden van haar carrièreswitch, wat het werk op een betonmixer nou zo leuk maakt en hoe zij zich staande houdt in een echte mannenwereld.

 

Je bent nu een paar jaar betonmixerchauffeuse. Hoe ben je in deze baan gerold?

“Ik heb echt een carrièreswitch gemaakt, want hiervoor werkte ik op kantoor bij ING. Een groter verschil kun je je bijna niet voorstellen. Eigenlijk ben ik per toeval in dit vak terechtgekomen. Want in mijn zoektocht naar een andere baan, kwam ik deze vacature tegen en heb in een opwelling gereageerd. Direct mocht ik op gesprek komen en ben daarna aangenomen. Eerlijk gezegd had ik het niet verwacht, maar inmiddels kan ik volmondig zeggen dat ik niets anders meer wil. Dit werk past echt bij mij!”

 

Wat maakt je werk zo leuk?

“De afwisseling. Geen dag is hetzelfde. Zeker nu ik voor Logistic Force werk als uitzendkracht, merk ik dat. Je komt telkens bij een andere klant terecht, iedereen wil zijn beton op een andere manier hebben. De ene keer moet ik veel lossen, dan andere keer maar een klein beetje. En als uitzendkracht heb ik geen vaste centrale en rijd ik soms ook dagelijks op een andere auto. Zo leer ik ze allemaal kennen: een DAF, Volvo, MAN, Renault. Ik weet nu hoe deze wagens rijden, hoe ze reageren en wat ze kunnen. Dat vind ik het mooie aan werken als een uitzendkracht op een betonmixer.”

 

Hoe ziet een dag als betonmixerchauffeur eruit?

“Zoals ik al zei, is geen een dag hetzelfde. Soms stort je bij een groot project 500 kuub beton en moet je direct weer terug naar de centrale om bij te vullen. Maar gisteren was ik bij een particuliere klant die zijn eigen huis aan het bouwen is en moest ik maar een klein beetje beton lossen. Het mooie aan mijn werkdag vind ik het uitzicht van mijn ‘kantoor’. Kijk eens om je heen! Ik rijd door de mooiste landschappen naar mijn klanten, die vervolgens altijd blij zijn om mij te zien. Mooier kun je het wat mij betreft niet maken.”

 

Jij ziet het werken als uitzendkracht dus als een voordeel. Maar wil je dan niet liever een vast contract bij een werkgever?

“Dat is een vraag met een tweeledig antwoord. Ik vind het echt heel prettig werken via Logistic Force. De werkwijze is laagdrempelig en persoonlijk. Gewoon lekker via de app communiceren, je krijgt snel een reactie terug, dat vind ik fijn. Alles kan, alles mag. En je hebt op de vestiging vaak een klein team en een vast contactpersoon. Ik weet dus met wie ik contact heb en zij weten wie ik ben. En niet onbelangrijk: ze houden rekening met mijn beschikbaarheid en mijn wensen. Die werkwijze is echt uniek in de uitzendbranche. Ik kan je vertellen dat ik dat ook weleens anders mee heb gemaakt bij andere uitzendbureaus hoor. Maar dan nu de keerzijde. Natuurlijk zou ik het liefst in dienst treden van het bedrijf waar ik nu voor werk. Ik doe dit werk al een tijd, dus ik weet van de hoed en de rand. Dit is het bedrijf en het team waar ik op mijn plek ben. Dus een vaste aanstelling zou ik erg op prijs stellen.”

 

Betonmixerchauffeur, is dat niet een echte mannenwereld?

“Ja is het ook. Maar ik heb daar geen last van hoor. Mannen zijn heel makkelijk in de omgang. Ik maak er vaak zelf een grapje over. Bijvoorbeeld laatst toen ik een klein stuurfoutje maakte, zei ik: ‘Nou je kunt wel zien dat er een vrouw achter het stuur zit.’ Die zelfspot vinden de mannen dan wel weer leuk. Vooraf had ik echt niet gedacht dat ik als vrouw zo snel en prettig zou worden opgenomen in deze mannenwereld. Misschien ligt het er ook aan hoe je er zelf in staat en mee om gaat.”

 

Wat wil je zeggen tegen mensen die nog twijfelen om als betonmixer aan de slag te gaan?

“Ga het gewoon doen. Solliciteer en ga het proberen! Je zult zien hoeveel vrijheid en (werk)plezier het je kan geven. Want wie had ooit gedacht dat ik van kantoor naar de betonmixer zou gaan en het nog leuk zou vinden ook? Er zijn trouwens ook regelmatig opleidingen die je kunt volgen om je verder te ontwikkelen binnen het vakgebied. Daar is Logistic Force sterk in.”

Ben jij na het horen van het verhaal enthousiast en wil je betonmixerchauffeur worden? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem contact op met een van onze opleidingscoördinatoren of lees meer op onze website.